Лавров: Поведението на Киев е отвъд границите на доброто и злото

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че представителят на Украйна в ООН Владимир Елченко не е взел сам решението за блокиране на изявлението на Съвета за сигурност на ООН по повод смъртта на Чуркин, а му е бил заповядано от Киев, съобщи „Взгляд“ във вторник (21 февруари ) .

„Сегашната украинска власт ни е научила да не се учудваме, за каквото и да става въпрос в тяхната страна по отношение на руското, в това число и по отношение на тези, които не желаят да танцуват по свирката на неонацистите“, предаде РИА „Новости“ думите на Лавров.

„Това, разбира се, не е християнско. Това въобще е отвъд границите на доброто и злото“, подчерта руският външен министър.

Във вторник официалният представител на Министерството на външните работи на РФ Мария Захарова коментира решението на председателстващия Съвета за сигурност на ООН – Украйна, да не се прави изявление във връзка със смъртта на постоянния представител на Русия в тази организация Виталий Чуркин. „В това е цялата украинска власт: нищо хубаво не могат да направят, само пречат за всичко на всички, в това число и на себе си“, написа Захарова на своята страница във Facebook.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин почина в понеделник (20 февруари), ден преди да навърши 65 години в Ню Йорк.

Източник: Руски дневник