Лавров: САЩ заплашват да ликвидират физически президента на Русия

Изявленията на „неназовани служители“ от Пентагона за нанасяне на „обезглавяващ удар“ на Кремъл всъщност говорят за заплахата от физическо отстраняване на държавния глава на Русия.

Това каза руският външен министър Сергей Лавров.

„Вашингтон стигна най-далеч: там някои „неназовани служители“ от Пентагона всъщност заплашиха да нанесат „обезглавяващ удар“ на Кремъл, всъщност става дума за заплаха от физическото ликвидиране на държавния глава на Русия. Ако наистина някой има такива идеи, той трябва много внимателно да помисли за възможните последствия от подобни планове“, каза министърът в интервю за ТАСС.

Освен това ръководителят на руското външно министерство припомни конфронтационни сигнали, идващи от Запада в ядрената сфера. „Изглежда напълно са изоставили всякакво благоприличие. Особено ярко беше отбелязана небезизвестната Лиз Тръс, която без капка съмнение заяви по време на предизборния дебат, че е напълно готова да нареди ядрен удар.

Да не говорим за извънмерните провокации на киевския режим. Владимир Зеленски се доприказва дотам, че да изисква превантивни ядрени удари от страните от НАТО срещу Русия. Това също надхвърля границите на допустимото. Това обаче не го чухме от лидерите на режима“, обясни Лавров.

Превод: ЕС

Източник: Поглед.инфо