Лавров: Западът неколкократно заявяваше, че Русия трябва да бъде победена – ами хайде, направете го

Руският първи дипломат Сергей Лавров заяви, че страната му не се срамува и е с неопетнена репутация след нахлуването в Украйна.

Този коментар външният министър на Русия направи в специално интервю за БиБиСи. Според Лавров, единствената цел на Москва продължава да бъде т.нар. „денацифициране на Украйна“.

„Не сме нахлували в Украйна, обявихме началото на специална военна операция, защото нямаше друг начин да обясним на Запада, че влизането на Украйна в НАТО, е престъпно деяние. Репутацията на Русия е безупречна. Русия е такава, каквато е. Не се срамуваме да го покажем“, каза той.

На въпрос на британския журналист дали това се е случило и в село Яхидне, където 360 жители, сред които над 70 деца, са били държавни в мазе близо месец без храна и вода, Лавров отвърна, че Западът продължава да разпространява фалшиви новини.

Руският дипломат отправи и закана към британската външна министърка, която неколкократно заявяваше, че Русия трябва да бъде победена и „поставена на колене“. В отговор Лавров заяви – „хайде, направете го“.

Източник: „Труд“