Леличка КуКунева се уредила с 4000 лв. пенсия и ламти за още

Леличка КуКунева, която скоро ще навърши 60 години въобще няма намерения да излиза в пенсия, въпреки че партията и „Движение България на гражданите“ се разпада.

Тя в момента се е покрила от политическия и медиен живот, но крои как и по какъв начин да се завърне отново на политическата сцена.

Мадам „Yes“ все още има апетит към високите постове у нас и в чужбина. Още докато заемала позицията на еврокомисар, Меглена драпала за месечна заплата от 50 хиляди лева, защото знаела, че високият доход ще й осигури и висока пенсия, съобщава Ретро.бг

Така провалилата се кандидат-президентка щяла да прибира по 4000 лева месечно при средна пенсия в страната 340 лева. Неслучайно тя преди време беше заявила, че заплата от 340 лева не било бедност. Тогава се питаме, защо ламти за 4000 лева, след като може да живее добре и с 340 лева, спрямо нейните думи?

Според официалните данни червената снаха е получила близо 2 милиона лева чисто от заплати за близо трите години, които изкара в Брюксел като еврокомисар.

След изтичането на мандата и приключването на работата й като комисар в Брюксел тя е получила бонус от 1,200 млн. евро, писаха медии.

По материали от Ретро.бг с допълнения