Лидерът на ГЕРБ: Моделът „Борисов“ е да носиш отговорност, а те слагат някой с шнорхел

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с обиколките си из страната.

Вчера той беше в Разград.

Днес експремиерът е гост на сватба в дългополското село Медовец, а след него бе и в с. Цонево.

Пред хората в дългополските села бившият премиер каза какво е „Моделът Борисов“ – да носиш отговорност.

„Те сега искат да сложат някой я с шнорхел, я с плавници. Ако правите правителство, Мая – премиер, Корнелия и Хаджигенов – министри. Да видим техния модел с нашия. Да си направят правителство, техният модел е безотговорност. Политиката е за политици, не за аджамии“, продължи Борисов.

Борисов пусна видео от сватбата и посещението си в Медовец и близките села на профила си във Фейсбук.

От кадрите се вижда, че го придружава кметът на Варна Иван Портних, който е и областен координатор на ГЕРБ във Варненска област.

Борисов беше посрещнат с аплодисменти от множеството на празничното събитие, като хората не пропуснаха да се снимат с него за спомен. Първата снимка беше с младоженците.

„Снимката остава за вечен спомен“, отбеляза водещият на тържеството.
„Позволете ми да кажа на булката да е щастлива и да има много деца“, обърна се към младоженката Борисов.

„Социология в Медовец! И тези хора имат нужда от удобства. През 2020 г. правителството на ГЕРБ отпусна близо 1 млн. лв. за ремонт на 4 улици и за изграждане на спортна зала и спортна площадка в селото“, написа в страницата си в социалната мрежа Борисов.

От друго видео се вижда как Борисов инспектира стадион и детска градина и се снима с хората.

Пред тях заяви: „Някои обявиха министър на ромите, мислейки, че ще спечелят този етнос. Аз мисля, че това, което направихме ние, да върнем децата в училище и да дадем над милиард за образование е по-добро. Детски градини, спортни площадки и после 80% гласували за ГЕРБ, е за кой да гласуват. Детски градини, училища, спортни площадки… Забравени от Бога села, иначе големи села. Там, където бяхме на сватба, 2000 човека живеят. Това е нашата политика. Учение, здраво, вие ги образовате, това са български деца. Това е начинът. Етническата толерантност е най-важна. Само работа. Някои така вчера се опитаха да ми изопачат думите. Те изопачили, че съм казал, че в Родопите няма християни. Ние направихме училища, обредни домове, пътища, хората се радват и виждат, че се отнасяме еднакво към всички. Долу до Велинград има едно село, там се знае, хората си ги знаят, 14 души християни и 2000 мюсюлмани. Преди един месец ходих в Котел, направил е един огромен фестивал на етносите, индийският посланик беше с нас, страхотно беше.“

„Имаше хора, ръченици, може ли сватба без кючек? Те все едно са расли в саксия, затова е сватба. И се радват хората и се веселят, радва ме, че селата са живи. Кметът вика, че по две сватби правят на седмица. На площада няма място. Общо за тези трите села към 7 млн. И сега използвам, докато другите са на море. Сега искат петият и шестият да направят правителство, ама те да не участват, а да сложат някакви хора, да не носят отговорност. Моделът „Борисов“ е да носиш отговорност. Те сега искат да сложат някой я с шнорхел, я с плавници. Ако правите правителство, Мая – премиер, Корнелия и Хаджигенов – министри. Да видим техния модел с нашия. Да си направят правителство, техният модел е безотговорност. Политиката е за политици, не за аджамии. Да понесат, да знаем, че Мая е свършила това. Хем им се иска, те седнаха, наготово. Първата партия иска да е опозиция, втората сме опозиция, а петата и шестата искат да управляват“, каза Борисов. „Като видят сега, една година, че нищо не се прави, „Хемус“ е жизненоважна за вас. Обикалях, давах им зор, на 1 юли щеше да е готово. Мантинелите само сложиха, нарочно не я пускат. И нарочно не я пускат, хората се избиват там на Белокопитово“, коментира още Борисов.

По-късно Борисов написа във Фейсбук:

„Село Цонево е живо и пълно с млади хора. Затова ГЕРБ инвестира и в малките населени места. Всички български граждани трябва да имат условия, за да останат да учат, живеят и работят в родните си места.“

Източник: Епицентър.бг