Лиляна Павлова: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени

Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова излезе с позиция за ”нейната смърт”, плъзнала като новина в интернет, съобщава Фрог нюз.

Ето какво написа тя:

„Слуховете за моята смърт са силно преувеличени“, гласи един от най-известните цитати на Марк Твен. Силата ми да проявя чувство за хумор, когато се отнася за една такава нелепа и цинична „новина“, касаеща човешки живот, идва единствено от това, че вече стана ежедневие да чета манипулативни лъжи и внушения по мой адрес.

Но това не прави по-леко оборването им пред близки, приятели и колеги. Колко още ще търпим това? Подобни статии са поредното доказателство, че борбата с фалшивите новини си заслужава. И то не само, когато се касае за мен или друг човек от обществения живот, а когато се касае до всеки един от нас. Истината е основата, върху която трябва да стъпи всяко наше действие.

В края на изявлението си министър Павлова публикува и една от Езоповите басни.

Притча на Езоп за Пътника и Истината:

„Един човек, като пътувал през едно пусто място, срещнал жена, която била сама и гледала унило. Заговорил я: — Коя си? А тя отвърнала: — Истината. — А по каква причина си оставила града, та си дошла да живееш в тази пустош? А тя казала: — Защото в старо време лъжата се срещаше у малко хора. А сега тя живее у всички хора, стига само да искаш да чуеш или да кажеш нещо. Това говори, че животът на хората е най-лош и отвратителен, когато лъжата се предпочита пред истината.“ Затова е важно да запазим истината при нас.