Лиляна Павлова: Съгласна съм, че има корупция, но корупцията е по-скоро едно усещане!

България е демократична и отворена държава. Няма какво да крием. Нека всички протестират. Няма лошо.

Всеки има право да изрази мнението си. Щом са решили, че днес е правилния момент и го правот законово – няма проблем.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова.

„На мен ми се струва, че не е сега момента за тези протести, но така са преценили хората. Това европредседателство не е на правителството, на премиера или лично мое. То е на всички българи.

Ясни са опитите за дискридетирането на правителството. Това обаче не трябва да се прави самоцелно, за да се натрупа краткотраен политически рейтинг. Преди по-малко от година имахме избори и бе създадено правителство, което работи. Това показват цифрите. Опитите за дискредитиране на правителството слагат едно петно върху България.

Всеки ден слушаме за корупцията. Трябва да спрем. Корупция има навсякъде, във всички държави. Съгласна съм, че има корупция, но корупцията е по-скоро едно усещане. Опозицията има право да иска вот на недоверие, за да покаже, че е силна и твърда. Този вот, според мен обаче, няма да мине“, прогнозира Павлова.

„Изключително неприятни са последните криминални инциденти. Не трябва да прикачваме последното убийство в София към европредседателството. Вярвам на органите и трябва да ги оставим да си свършат работата. Те ще кажат каква е истината. Трябва да бъдем спокойни. Не трябва да внасяме страх. Всички български граждани трябва да бъдат спокойни. Органите на реда си вършат работата. Не трябва да всяваме паника. Не трябва да живеем в страх.

Трябва да живеем уверено. Не искам да коментирам темата за терористини атаки. Видяхме, че в далеч по-големи и развити държави може да се случи подобно нещо. Вчера бях на летището, когато бе подаден сигнал за бомба. Вече не се учудвам. Явно хората, които имат интерес от тези неща, стават все по-креативни. Най-важното е, че получаваме подкрепа от всички европейски лидери. България трябва да бъде обединител по време на това председателство“, заключи Павлова.

Източник: Епицентър.бг