Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой

снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент Лозан Панов изрече остри думи срещу държавния глава Румен Радев по време на гостуването си в БНТ.

„Румен Радев е фалшив герой.

Нека си припомним 7 юли 2020 г. Тогава хората видяха от телевизионния екран сараите на Ахмед Доган в Росенец. Впоследствие тези, които стоят зад Иван Гешев, му дадоха сигнал да атакува Президентството. За да може да се премести темата – темата Росенец с темата Президентство. По този начин главният прокурор показа на цялата държава защо не бива да има човек, който да стои над закона – с такава огромна мощ и апарат. И след това този нормален гняв на хората беше оглавен от президента. Това беше човекът, който пое този гняв и то без основание. Тогава аз замълчах, защото не исках да участвам в създаването на един фалшив герой“, каза Панов.

„Ако аз бях президент, не бих подписал указа за назначаването на г-н Гешев, защото смятам, че той не притежава качествата да бъде главен прокурор. Един президент като свое кредо трябва да има интереса на народа, не своя личен интерес. Той трябваше да покаже, че брани народа си от един такъв човек, който очевидно е негоден да изпълнява длъжността главен прокурор“, категоричен е Лозан Панов.

Източник: Petel.bg