Лукашенко: Фашистите правят опити да въвлекат Беларус и Русия в Третата световна война

Беларус и Русия ще застанат заедно срещу опитите на съвременните нацисти и други деструктивни сили да ги въвлекат в Третата световна война чрез конфликта в Украйна.

Това беше съобщено в четвъртък на среща с губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, който пристигна на посещение в Минск.

Tова каза президентът на Беларус Александър Лукашенко, съобщават руски медии.

„Виждаме, че днес нацистите, фашистите и други деструктивни сили се опитват да пренапишат историята, да отрекат нашия общ принос към Великата победа и да оправдаят престъпните си действия от онова време и днес. Чрез конфликта в Украйна те ни въвличат всички в третата световна война. Но аз съм убеден: те не успяха да унищожат нашите народи и тогава, няма да успеят и сега“, каза още Лукашенко.

Той отбеляза, че „в историята не е имало места, които да са пострадали от войната толкова много, колкото Ленинград и Беларус“.

„Предстои ни много работа за укрепване на братския съюз на Беларус и Русия, който днес е крепост на свободата и истината в Общността на независимите държави и извън нея“, добави Лукашенко.

Източник: „Труд“