Майка и син инвалиди остават на улицата, след като ЧСИ ще изземе апартамента им

Днес майка и син инвалиди ще останат без дом, след като частен съдебен изпълнител ще изземе апартамента им на улица „Кичево“ № 18 в Пловдив.

Това съобщиха днес за Plovdiv24.bg от фондация „Сан Марко – М“. И уточняват:

„Майката Лиляна е на 70 години и е с ТЕЛК решение, а синът й е психично болен. Това е единственото им жилище, което семейството навремето е заложило срещу заем при лихвар. Парите отдавна са изплатени, заедно с лихвите.

Частният съдебен изпълнител ще изпълни въвода във владение на жилището от 10 часа. Лиляна е готова на крайни мерки, ако бъде изхвърлена на улицата. и то на прага на зимата, заедно със своя психично болен син.

На 25.10.2017г. от 9,30 часа на адрес ул. „Кичево“ 18, адвокат ще даде пресконференция по казуса, като ще представи документи. 70-годишната жена инвалид не е разбрала, че е дадена на частен съдебен изпълнител.

Припомнямe ви, че по инициатива на националния омбудсман Мая Манолова бе променен ГПК в частта му за уведомяване на длъжниците от съдебните изпълнители. Лиляна не е имала никакъв шанс да защити своята собственост, което вероятно е един от последните подобни казуси у нас“.

Източник: Plovdiv24.bg