Майка: Не искаме извинение от Симеонов, а оставката му, тонът му унизи държавата

Не искаме нито прошка, нито извинение от вицепремиера Валери Симеонов.

Искаме му оставката.

Но не на правителството, а конкретно неговата, заради обидата към децата ни. Това каза пред Фрог нюз един от лидерите на протеста на майките на деца с увреждания Вера Иванова.

Коя майка може да преглътне такава обида към собственото й дете. Много от децата с увреждания са със запазен интелект. Как да им обясним бруталното поведение и обидните думи на вицепремиера към тях. С какво са го заслужили?! Валери Симеонов и преди подхвърляше негативни и неприемливи реплики към нас. Ясно ни е, че не иска да чуе за проблемите ни. Но думите му от онзи ден минаха всякакви търпими граници.

Основният проблем за нас е начинът на политическото говорене от страна на Симеонов. Тонът му принизява държавата и проблемите й. За това и този тон е обида към всички българи. Ако си замълчим сега, означава, че узаконява този начин на говорене. Той не е добре за никого от обществото. В същото време Валери Симеонов олицетворява правителството. Ресорът му е социалната и демографска политика, в това число и проблемите на децата, допълни тя. Къде е разбирането му и съчувствието към най-слабите и онеправдани хора? Няма го!

Относно становището на НФСБ, че става дума за политическа атака към Валери Симеонов, Вера Иванова уточни: Това е поредната лъжа. Обвързани сме само с децата ни. Имаме снимки с повечето депутати и партии, тъй като сме пред парламента и всички минават покрай нас. Те идват на палатката ни. Над 200 партии и организации сме канили всеки път на нашите протести, пресконференции и срещи, включително и НФСБ. До този момент нито един техен представител не е дошъл, за да ни чуе. Преди две-три седмици при нас дойдоха дори и от ГЕРБ, но не и от партията на Валери Симеонов.

Контактите ни с партии са свързани само и единствено с факта, че от тях зависи системата да се реформира, а законите, които са нужни, за да живеят децата – приети. Няма друг начин. В понеделник на обяд излизаме на протест пред МС заради обидата и отношението на Валери Симеонов към всички хора. Искаме правителството да работи. Другата седмица влизат в комисия нашите закони. Въпросът е в какви текстове ще излязат от там и дали изобщо ще си познаем законите. В палатката оставаме до второ четене на законите. Никога не съм имала взимане- даване с политици. Не съм член на нито една партия, категорична е Вера Иванова.

Източник: Фрог нюз