Майката на застреляния Боби не вярва, че Росен Ангелов е виновен

Майката на Боби Иванов заяви, че е убедена и има доказателства, че полицията и прокуратурата не са търсели Росен Ангелов, когото сочат за убиец на сина й и още петима.

Стефка, майката на убития в Нови Искър Боби направи това изявление пред „24 часа“.

„След като е бил обявен за издирване, за да влезе в затвора, той си е взел мобилен телефон на изплащане, пуснал си е и интернет. Дори му е заведено изпълнително дело, но наблюдаващият прокурор не го е знаел“, коментира почернената майка. „Не вярвам Росен да е убиецът, по-скоро ми се струва изкупителна жертва“, коментира тя.

Стефка обясни, че я държат в пълно неведение относно хода на разследването. Според нея било необяснимо защо Росен ще убива Кети, сочена за негова любовница, на място, далеч от семейството й, а часове по-късно ще застреля и тях при положение, че никой не го е видял.

„Той така или иначе се е укривал, защото вече е бил издирван“, обоснова се жената. Вчера казаха, че са готови балистичните експертизи, а мен никой не ме е информирал. Дори не ми казват кога ще освободят тялото, за да мога да погреба сина си, каза още Стефка.

По думите й всички, които са виждали Росен и са знаели, че той е издирван, са за затвора. „От това, което чета по медиите, той се е разхождал свободно из гората, ходил е и при приятели в „Дружба“. Това не е криене“, споделя още жената.

По-рано днес бившият шеф на полицията Васил Василев коментира, че като осъден преди 8 години, съдът е трябвало да вкара Росен Ангелов в затвора. „Лошо е издирван преди. Сега много неща се знаят за него, а преди явно не е било така. Сигурно има много подобни случаи. Не може да си заврем главата в пясъка и да кажем, че няма такива случаи у нас“, коментира ген. Василев.

Росен не е издирван, оставен е, развивал се е в негативна посока. Но обществото също има вина, каза генералът. Според него кметът на Луково, като орган на власт, е можел да провери кой се е самонастанил във въпросната къща, където се твърди, че доскоро се укривал Ангелов. „Освен това се видя, че е стрелял по шишета и ламарина. Вдигало се е шум, но никой от съседите не е обърнал внимание“, обясни генералът къде според него е пропускът и на обществото.

Росен ще огладнее. Ще се намокри, ще му стане студено. Ще тръгне да влиза по вилите. Не дай си боже да види възрастни хора или други в някоя от вилите, няма да се посвени да ги ликвидира, каза генерал Василев.

Източник: Епицентър.бг