Мажоритарната мутра си остава мутра. Който иска еднолична власт на ГЕРБ – да продължава да иска мажоритарен вот

Тема за размисъл на привържениците на мажоритарния вот. На чисто мажоритарния, тъй като аз, както неведнъж съм заявявал, че съм за смесена система.

На привържениците на мажоритарната система ще кажа, че ако гласуваме днес, при представените водачи на листи на БСП, в парламента ще влязат само бесепари. Защото другото на политическия тезгях го знаем до болка и срещу него гласувахме.

Такъв резултат няма да е добър за никого. Но това е измамен първи резултат. Има втори тур. Там са само първите двама. Е за кого ще работят и ще гласуват отпадналите в първия тур. За този, който плаща, за този който уж е „наш“. И тогава, на втори тур ще останат само мутри, ще остане само ГЕРБ и сателитите му, а за цвят – няколко бесепари. Това е мажоритарен вот в два тура.

А то означава, че няма значение кои са личностите в първия тур. Който не го разбира, или не се замисля, или просто не иска. Или по някакъв начин прикрива подкрепата си ГЕРБ или зависимост, или .. нещо друго.

Твърде високопарно и високоинтелектуално е да мислиш, че това е твоята воля. Лъжата, че промяната на системата, ще доведе до промяна си свърши работата.

Излъгаха ни. Никой не обясни, никой не даде пример, никой нагледно не каза какво е това. Страшно е, ако осъзнавайки, че сме излъгани, продължаваме да поддържаме този абсурд, само за да не изглеждаме смешни в собствените си очи. По-честно е да си признаем, че ни излъгаха и, че съдбата все пак помага, та макар и само с 12000 гласа, плюс-минус 500.

А който иска еднолична власт на ГЕРБ от тук нататък – да продължава да иска мажоритарен вот.

P. S. Огледайте се и вижте кои са хората, които настояват за мажоритарен вот. Повечето са от ГЕРБ и отбора на ОПГ. Това би трябвало да ви замисли кого обслужва врявата покрай дебатите за вида на изборната система.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук