Македонски медии: Бойко възкресе, наистина възкресе

Обсъжданата у нас стратегия за разиграване на топката с цел връщане на Бойко Борисов на власт, стана тема дори в македонските медии.

Македонски медии отразяват политическите нагласи у нас, като водещо заглавие е „Бойко възкресе, наистина възкресе“, пише Флагман.

Статията се основава на последното социологическо проучване на агенция „Тренд“, която е поредната даваща първо място на ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори. Македонското издание „Вечер“ пише, че партията, водена от Бойко Борисов, се връща на първото място, пише Флагман.

Анкетата за предстоящите избори в България на 14 ноември показва, че първото място ще бъде за ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов, с 24,4 процента, а второто ще бъде „Има такъв народ“ със 17,5 процента, БСП е трета 16,6 процента. ДПС ще има 9,3 процента, новата партия около двамата бивши Кирил Петков и Асен Василев 9,1 процента, а след тях е „Демократична България“ с 8,5 процента

Според изследването под четирите процента праг за влизане в новото Народно събрание засега са „Изправи се, ние идваме“ с 3,8 процента, следвани от проруската партия „Възраждане “ с 2,9 процента и ВМРО на Красимир Каракачанов с 2,2 процента.

Източник: Petel.bg