Макрончо, ние, българите, имаме един израз: “Много внимавай какво си пожелаваш!”

България връчва протестна нота на Франция заради думите на Еманюел Макрон, че предпочита легални мигранти от Гвинея и Кот д,Ивоар, отколкото нелегални български банди.

Ние, българите, имаме един израз: “Много внимавай какво си пожелаваш!”.

Та да пожелая на Макрон пълно изпълнение на желанието му. Много, много легални от Гвинея и Кот д,Ивоар.

Единственото, което ме напряга в случая е, че Франция, имала такива светли умове във философията, литературата, науката, имала политици като Дьо Гол и Митеран, сега е представлявана и бъдещето й се определя от човек, който явно от ученическите си години има някакви отклонения. Ама госпожа Макрон може би по-добре знае в детските си години освен за възрастни жени, дали не е бленувал и за някои по-южни типове!

На мен не ми е обидно. И обяснявам защо:

Цар Калоян е напердашил предците на французите при Адрианопол а императорчето на латинските рицари, наричащи се и „Цветът на Франция”, е завършил като пленник в кулата на българския цар. Дотам са били въжделенията на французи и други латини да направят империя върху българските земи.

Днес български селяни напердашиха френски командоси при Коиловци, като резилът беше умело прикрит, въпреки че французите станаха за смях и на кокошките в България.

Франция е била най-католическата и християнска страна, „Пазител на вярата”, а тъкмо там ереста избуя, докато се стигна до пълен нихилизъм и неверие. България пет века под мюсюлманско робство запази християнската си вяра и не се кланя на Сатаната в църквите си.

Българските банди на практика са банди на „недосегаемите”, но французите упорито не искат да признаят разликата, както и това, че именно те най-много настояват да им спазваме правата. Ние ги спазваме, ама много. Но ви ги изпратихме вие да се оправяте с тях и да ни дадете показно по интеграция.

Едно политическо джудже на фона на предшествениците си, не може да обиди тринадесетвековна държава и народ, който е устоял векове на бурите. За мен Франция си остава Марсилезата, Бастилията, Волтер, Монтескьо, Виктор Юго, Дьо Гол, Митеран….а на Макрон му пожелавам пълно изпълнение на желанията му.

Адв. Елена Гунчева