Манипулират ли медиите в САЩ общественото мнение в полза на Клинтън?

Медиите в САЩ са против Доналд Тръмп

Американската телевизионна медия Си Ен Ен (CNN) изманипулира общественото мнение в САЩ, като представи резултати в убедителна подкрепа на Хилъри Клинтън, взети от нейни привърженици.

Първият кандидат-президентски диспут между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп приключи с убедителна победа на кандидата на Демократическата партия, според медиите в САЩ. Веднага след дебата от Си Ен Ен (CNN) били направили допитване, където 62% от анкетираните са посочили Хилъри Клинтън за победител, а 27% – Доналд Тръмп. Обаче в последствие се разбра, че 41% от целевата аудитория на допитването са били привърженици на Демократическата партия, а 26% – на Републиканската партия. От тук ни става ясно, че поради някаква причина от Си Ен Ен (CNN) са искали да представят пред своите зрители, че Хилъри Клинтън убедително печели първия кандидат-президентски дебат срещу Доналд Тръмп.

Самият Доналд Тръмп се оплаква от медиите в САЩ, че некоректно му отразяват кампанията и изопачават неговите думи. „Ако отвратителните и продажни медии отразяваха кампанията ми почтено и не изопачаваха думите ми, щях да водя пред Хилъри Клинтън с 20 процента“, коментира Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп се обяви против търговските споразумения на САЩ

По време на самия дебат Доналд Тръмп обвини Хилъри Клинтън, че подкрепя вредни търговски споразумения, като Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) с Канада и Мексико, което е подписано от нейния съпруг – Бил Клинтън.  Доналд Тръмп добави още, че Транс-тихоокеанското партньорство (ТТП) ще бъде също толкова лошо споразумение.

Тука влиза и Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между САЩ и ЕС или по-известно, като ТТIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership).

Доналд Тръмп упреква, че тези търговски споразумение са пагубни за икономиката на САЩ. „Трябва да предоговорим търговските си сделки и да спрем да позволяваме на тези страни да крадат нашите компании и нашите работни места“, добави той.

Доналд Тръмп обяви, че има създаден план, където данъците да бъдат намалени значително и по този начин ще се създадат нови работни места. „Моят план предвижда създаването на работни места, каквото не сме виждали от времето на Роналд Рейгън“, допълни той.

Ядреният арсенал на Русия е по-нов от този на САЩ

Доналд Тръмп е обезпокоен, че ядреният арсенал на Русия е по-нов и по-добър, отколкото този, с който разполага САЩ. Според него Русия изпреварва значително САЩ по отношение на ядрените си оръжия. „Нашите ядрени бомбардировачи B-52 са страшно много остарели. Ние не успяваме да догоним другите страни. Ядрените оръжия, а не измененията в климата са най-сериозната заплаха за САЩ.“, подчерта Доналд Тръмп.

В същото време Доналд Тръмп обяви, че ако стане президент на САЩ, ще може да даде заповед на американската армия за нанасянето на превантивен ядрен удар.

Хилъри Клинтън и Барак Обама създадоха Ислямска държава

Доналд Тръмп обвини външната политика, която е провеждана от президента Барак Обама и държавният секретар Хилъри Клинтън, че е довела до създаването на крайно радикалната групировка „Ислямска държава“. Според него нахлуването в Ирак и военната интервенция в Либия са били огромни грешки. „Ако не бе това, то от Ислямска държава и помен нямаше да има“, допълни Доналд Тръмп

Тук може да се добави, че Джордж Сорос, като главен спонсор на Демократическата партия в САЩ, подпали близкия изток чрез своите си НПО-та и мозъчни тръстове (think tanks). Създаде кървави революции и ужасяващи граждански войни, като тази в Сирия.

По всичко личи, че Доналд Тръмп е прав за американските медии, които ги нарича „продажни“, понеже става съвсем ясно и за обикновения зрител, че масово се изопачават нещата, така че той да загуби изборите.