Маноил Манев, ГЕРБ: Борисов с личния си авторитет гарантира спирането на мигрантския поток

Бойко Борисов през цялото си време с личния си авторитет гарантира спирането на мигрантския поток през Балканите.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев от трибуната на Народното събрание по повод казаното от служебния вътрешен министър за мигрантския натиск.

Иначе Манев не чул нито един реален и конкретен отговор от Бойко Рашков за мигрантския натиск.

Като е нараснал натискът къде били полицейските служители, които трябвало да работят на границата, за да предотвратят проникването в страната. Те пишели протоколи за предупреждения по време на предизборната кампания, заяде се Манев с Рашков. Вие чухте ли какво каза министърът на вътрешните работи на Република България, запита Манев като се позова на думите на Рашков Турция да охранява границите ни. Най-важното е, че ГЕРБ искали изслушването на Рашков заради откриването на нови центрове за настаняване на мигрантите – колко и къде, както и дали ще бъдат използвани всички сили и средства за ограничаване на мигрантския натиск. От ИТН, ДПС и Демократична България нямаха становище по казаното от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов реагира на казаното от колегата си от ГЕРБ Маноил Манев. Хубаво е да има смирение, призова той ексуправляващите. Всички неща, които се извършили от МВР за миграционния натиск, което били като шпицкоманда в последните години, ГЕРБ трябвало да имат малко смирение. Относно темата за миграционния натиск, Гуцанов е доволен от казаното от министъра.

„Добре че беше това Министерство на вътрешните работи и този министър на вътрешните работи, за да се проведат честно изборите. Добре че правите всичко възможно за тази очаквана мигрантска криза да бъде посрещната нормално по границите на България“, каза още Гуцанов.

Последното становище по казаното от министъра на вътрешните работи направи депутатът от „Изправи се. БГ. Ние идваме“ Арман Бабикян. Той не е разбрал дали оградата е станала по-стабилна, патриотична и дали е успяла да спре повече мигранти повече, отколкото преди. Бабикян разбрал, че единственото, което спирало мигрантите бил Бойко Борисов. Изглежда авторитетът на Борисов е по-голям от този на Меркел, Макрон и явно в това си качество се вижда с Ердоган, подкачи го Бабикян.

Източник: actualno.com