Манолова: Ако служебното правителство стане редовно, може да спаси България от правителствена криза

Мая Манолова направи интересно предложение за ново правителство на България.

Служебното правителство се ползва с голямо доверие сред гражданите.

Организира едни честни избори, които никой не оспори. Ясно е и кой стои зад него и го подкрепя.

Този кабинет свърши една добра и почтенна работа. Впечатлението у хората е, че политическите партии тикат България към правителствена криза. Предложението служебното правителство да стане редовно може да спаси България от такава криза.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова, която коментира вчерашното си предложение служебният кабинет да стане редовен.

„Служебното правителство може да потърси подкрепа в парламента от третата сила, която ще получи мандат. Със сигурност няма да сме ние, които ще вземем третия мандат, защото сме най-малката парламентарна група. Това предложение е начин да се избегне политическата криза и отиването на нови избори. Този парламент трябва да работи и да решава проблемите на хората. Ще кажем какво не ни харесва в правителството на „Има такъв народ“ (ИТН), когато се събере парламента. То беше обявено по антиконституционен начин, по телевизията и без никакъв дебат. Когато кабинетът бъде предложен в Народното събрание, тогава ще коментираме“, обяви тя.

„Нас ни притеснява, че в програмата на ИТН липсват много важни решения за проблемите на хората. Никъде не се говори за преизчисляване на пенсиите и повишаване на доходите. Няма дума за реформа в съдебната система. Ще видим какво ще се случи и кой ще подкрепи кабинета на Слави Трифонов. Ние кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ няма да подкрепим. Днешното му изказване, в тези жеги, защото той изглеждаше като получил топлинен удар, не означава нищо. Днес е казал едно, утре съвсем спокойно ще каже друго. Не е ясно защо Борисов се страхува от служебния кабинет. Много е жалко, че някой може да разглежда правителство като трапезария за раздаване на порции и постове. Ние сме най-малката парламентарна група и няма как да говорим за постове и порции“, разкри Манолова.

„Благодарение на Слави Трифонов Бойко Борисов няма да управлява повече и ние го поздравихме за това. Когато кабинетът на ИТН бъде внесен в парламента, тогава ще има дебат и ще говорим. Ще зададем няколко въпроса – ще има ли преизчисляване на пенсиите, ръст на доходите и реално решаване на проблемите на хората. От отговорите ще зависи дали ще подкрепим правителството на ИТН. Този дебат трябва да се води в пленарна зала, а не по телевизионните студиа. Аз съм сигурна, че ще има нов кабинет, защото това са очакванията на хората. Трябва да решаваме проблемите им, а не да се караме пред медиите“, завърши Мая Манолова, пише Novini.bg.

Източник: Petel.bg