Манолова: Има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ?

„Внасяме 14 класьора с доказателствен материал.

Подаваме жалбата заради справедливостта, заради огромната манипулация.

Подаваме ги, за да се види, че не може повече така – че настояваме да бъдат разобличени всички манипулации. А дали има кой да накаже изборната машина на ГЕРБ – предстои да видим“, заяви днес Манолова преди внасянето на жалбата в Общинската избирателна комисия.

„Ние сме предприели каквото е трябвало. Да разобличим фалшификациите и злоупотребите с гласовете на гражданите и да призовем институциите и партиите да застанат зад честността на изборите“, заяви Манолова.

„Въпросът е ще има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ, има ли кой да накаже ГЕРБ за изборните нарушения и злоупотреби с гласовете на столичани? Има ли кой да застане зад честността на вота от партиите, институциите, ЦИК”, попита Манолова.

Още в нощта на вота екипът на кандидат-кмета обяви, че разполага с доказателства за груби нарушения на изборните правила. По думите й те могат да бъдат класирани в четири групи – нарушения, свързани с избирателните списъци, нарушения свързани с изборните протоколи, нарушения свързани с бюлетините и броенето им, както и нарушения на организацията на изборния процес.

В петиция Мая Манолова ще призове и за законодателни промени, с които да се въведат електронно и машинно гласуване.

Източник: Телвизия Евроком