Манолова: Не ме е страх от вас, г-н Борисов! Вас ви е страх – можеше да загубите София, а утре-България

Притеснително е, когато изпълнителната власт се изживява като държавно обвинение.

Това е авторитаризъм.

Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова, кожято загуби изборите, в ефира на БТВ.

Манолова коментира думите на председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов, че „давността за Костинброд още не е изтекла“. Изявлението му бе на пресконференция, която ГЕРБ свикаха веднага, след като се разбра, че Инициативният комитет на Манолова ще иска касиране на изборите в столицата.

В ефира на БТВ Манолова припомни, че за Костинброд заговори първо премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в изборната нощ.

Не ме е страх, г-н Борисов от обидите и заплахите ви! Вас ви е страх, че можеше да загубите София, а утре – България, изтъкна тя в предаването „Лице в лице“. И обърна внимание, че кметът на София е избран с малцинство от всички граждани на столицата.

Приложили сме 14 класоьора с доказателства за груби нарушения на изборния процес, заяви неуспелият граждански кандидат за кмет на столицата. И така обясни защо настоява за касиране на вота в София.

Над 60% от секционните протоколи са променяни, посочи Манолова. При това те са поправяни в нарушение на правилата на Изборния кодекс, изтъкна Манолова. Според нея поправките са нанасяли служители на администрацията. Най-изрядни и несгрешени са бюлетините в ромските секции, което потвърждава нашата информация, че се е гласувало с готови бюлетини.

Източник: Епицентър.БГ