Манолова: Утре е подходящ ден Борисов да подаде оставка. Видя се, че царят е гол

Утре, преди дебата в Европарламента на 5 октомври за върховенството на правото, е един подходящ ден Борисов да подаде оставка.

Протестите разобличиха властта, разобличиха Борисов.

Видя се, че „царят е гол”, не просто по очи в спалнята, а до шкафчето с пачките и кюлчетата злато. Видя се, че Борисов не е човек на народа, а човек на олигархията. Европа също видя това – българските власти са обект на унищожителни доклади за върховенството на правото от Еврокомисията и Европарламента.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в Кюстендил, по време на Празника на плодородието днес, предаде frognews.bg.

„Крайно време е политическа сила да поеме отговорност за земеделските производители. Основният проблем, който споделят е, че няма сигурност за реализация на продукцията и достъпа до пазара, както че и цената, на която се изкупуват плодовете и зеленчуците е обидно“, посочи Манолова.

По думите й в меморандума е предвидено създаване на държавно изкупвателно предприятие, както и подкрепа на другите съществуващи изкупвателни предприятия.

„Европа даде възможност на държавите членки да подкрепят важните за тях отрасли след кризата с коронавируса, така че България е длъжна да го направи, особено за семейните и малките стопанства. За тях би било подкрепа да се създадат собствени складови бази и собствени преработвателни предприятия“, допълни Манолова.