Марешки: Аз съм единственото острие на народа срещу картелите. Ще спечеля изборите!

Аптекарският бос Веселин Марешки се закани, че ще спечели парламентарните избори на пролет с новата си партия „ВОЛЯ“. Той се определи пред бТВ още и, като единствен, който има право да се бори срещу картелите.

По негово мнение се наблюдава крах на класическата политическа система, като загубата на ГЕРБ била доказателство. Някои партии и формации отиват в пенсия, според бизнесмена.

Партиите, които има предвид Марешки са АБВ и Реформаторския блок.

„В пенсия  ще отидат и такива, които тепърва се създават на някакъв си министър, Христо Иванов, който сега щял да се бори с корупцията. Та ние преди една година го обявихме и тръгнахме. Ако наистина е борец срещу корупцията, да бърза да се записва в нашето гражданско движение, а не да раздробява борците срещу корупцията“, коментира аптекарският бос.

Марешки се самоопредели, като единственото острие на народа срещу картелите и обвини всички останали, че били мишки, които са се изпокрили.

Той не изпусна момента да обещае, че ако неговата партия спечели изборите и бензинът ще поевтинее с 40 стотинки в цялата страна.

Веселин Марешки отрече, че е олигарх, защото не бил приближен до политическата власт и не бил облагодетелстван от държавни поръчки. Той допълни, че олигарсите и корумпираните политици са проблем за държавата.

Според него битката за първото място на предстоящите парламентарни избори ще е между ГЕРБ и неговата партия „ВОЛЯ“.