Марешки е диагноза за състоянието, в което се намира страната днес. Той трябва да е в затвора

„За мен, като български гражданин, е изключително унизително, че един подсъдим, просто защото в момента е зам.-председател на Народното събрание, обикаля студията и обяснява, че не е направил това, което всъщност е направил“.

Това заяви лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов по Нова телевизия, цитиран от БЛИЦ.

„Унизително е и, че едно елементарно криминално дело, по което, ако не беше замесен Веселин Марешки, щеше да е завършено, а то вече се точи трета година. Не очаквам делото да свърши скоро. Наскоро, вече новият правосъден министър Цецка Цачева, каза, че правосъдието ни било бързо, но това явно не е така“, заяви Костадин Костадинов.

„Човекът който е от другата страна на спора е Веселин Марешки, затова и делото не може да приключи. В началото тук си коментирахме, че има случаи, в които цигани влизат в затвора заради две кокошки, а той просто има финанси и българското правосъдие не гледа адекватно на него. Правосъдието е в състояние на клинична смърт, щом хора, като Марешки са на свобода. Той трябва да е в затвора заради деянието си, заради удара си по мен също. Не може безнаказано да удря шамари наляво и надясно“, отбеляза той.

„Веселин Марешки е диагноза за състоянието, в което се намира страната днес“, подчерта Костадин Костадинов.