Марешки е съучастник на управниците, тъй като умело им помага и съдейства да укриват наркотрафикантите

Оставката на Главчев е най-важното събитие на деня.

Не по-малко важно обаче и изявлението на Марешки от парламентарната трибуна, в което лъсна цялата некомпетентност и некадърност на българското Народно събрание.

Марешки, депутат с отнет имунитет, срещу когото се води съдебно разследване, си позволи да сравни оставката на председателя на парламента с необоснованото си искане за оставката на един депутат от левицата – проф. Иво Христов, който не е нарушил правилника за работа на парламента, тъй като невъздържаното му определение за съотношението между дебилите и недебилите не е направено в парламента.

Марешки е ярък пример за това какви случайни хора могат да станат депутати и да имат нахалството да назидават и навикват останалите депутати и цялата българска общесвеност, която по един или друг начин е делегирала законодателни права на тия негодници. За Марешки не е важно и не е интересно кои са наркотрафикантите, кои са търговците на затворнически гласове и кои са безделниците в събранието, които премиерът мимоходом назова, но не пожела да каже имената им. За Марешки най-важното е да бъде депутат. На всяка цена. И да лъже избирателите си, че ще разкрива картелите в производството и търговията с горивата и лекарствата.

Марешки е съучастник на управниците, тъй като умело им помага и съдейства да укриват наркотрафикантите, търговците на гласове и безделниците в парламента.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук