Марешки: Хиляди български граждани ми се обадиха за часове да подпиша за Конституцията

„Да не би подписът ми да променя нещо?

Да не би сега правителството да не може да падне?“, това попита риторично в студиото на Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

Той заяви, че това, че сутринта е бил на едно мнение, а после го е променил, не е голям грях.

„Хиляди български граждани ми се обадиха в рамките на ден, за да променя позицията си за Конституцията“, заяви Марешки. Така той обясни, че даде подписа си за внасянето на предложение на ГЕРБ за нов основен закон.

„От толкова много политически пумпали се обърках“, коментира Марешки, и заяви, че ВМРО също са казали, че няма да подкрепят първоначалното предложение за нова Конституция, но после също е променило позицията си.

Водещият Виктор Николаев не издържа и попита лидерът на „Воля“ няма ли срам, че подписва нещо, за което признава, че не чел. „Вие сте зам.-председател на Народното събрание, това не е ръководство за затваряне на компоти, това е проект за Конституция“, възкликна Николаев.

В отговор Марешки каза, че няма да чете предложението, а това ще направят юристите, които го консултират. На въпрос дали е новата патерица на ГЕРБ, бизнесменът заяви, че е патерицата в крайна сметка помага в някои случаи, но е чувал и по-лоши определения, като „подлога“ и „гърне“. Марешки атакува Христо Иванов по повод тези обиди. „Може и аз да не вляза в следващия парламент, но ще имам повече от Христо Иванов. Затова той прави политически тюрлюгювеч напълно безпринципно с леви, жълти, меки китки и т.н“, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

Източник: Petel.bg