Марешки изригна: Държавата се управлява от трите прасета, тримата идиота и тримата глупаци!

Държавата се управлява от трите тройки. Те са събирателен образ на три модела. Казвам го изрично, за да не се разпознае някой поименно.

Това са трите прасета – хората, които са символ на злото, които правят всичко възможно за упадъка на държавата и нещастието на хората, на безхаберното управление до пълното съсипване на българския бизнес.

Следват тримата идиота. Те са в коалиция. Последни са тримата глупаци. Те са готови да съсипват, да хулят, да клеветят всеки по заповед на всеки.

Това каза Веселин Марешки в парламента преди минути и продължи:
„Ето представям Ви един материал. Негов автор е виден гербер. Той твърди, че материалът е написан изцяло по документи (показва книгата „Шайка“ на Антон Тодоров – настоящ депутат от ГЕРБ, станал такъв след брутално хулене на управляващите през миналия им мандат), пише rns.bg.

Ето какво пише само на едната страница на този материал:

Материалът е преинтересен понеже авторът е изтъкнат гербер. Ние сме готови да спонсорираме преиздаването му, защото се твърди, че е писан само по документи, а в цяла София намерихме само един екземпляр.

Тъй като се твърди, че в тази книга се вадят мръсните тайни на управляващите, само с документи, без измислица, се обръщам към главния прокурор, да ме призове веднага, за да говоря с реални имена и факти кои са хората поименно, свързани с грабежите.

Ако написаното е истина, описаните хората трябва да са в затвора. Ако това не е истина имаме наклеветяване, използване на фалшиви документи и тогава видният използвач на документи не трябва да бъде в Парламента.

Ние от „Воля“ сме категорични, с уговорката, че говорим образно, да не се припознае някой – че държавата се управлявана от трите тройки. Забелязваме, че не се вписваме в тази среда, не Ви харесва да седим в Парламента, аз да не съм отпред. За това аз съм готов веднага да напусна зам.-председателското място заради в замяна на две елементарни неща, които Вие многократно сте обещавали през десетилетията. Първо -пенсиите да станат 300 лв., не както обещавахте 500 и създаване държавна верига от бензиностанции, която да се бори с картела. Гласувайте тези две неща в полза на народа и бизнеса и се махам от зам.-председателското място. Припомням, че говорим не за мой интерес, а за благоденствието на народа и просперитета на държавата.“

След думите на Мерешки в пленарна зала не последва никаква реакция от който и да е депутат.

Източник: rns.bg/petel.bg