Марешки: Не съм чел проекта за Конституция на ГЕРБ, ние сме опозиция

Депутатите от партията на Веселин Марешки „Воля“ няма да дадат подписите си за предложението на ГЕРБ за нова конституция.

Това каза той във включване по bTV, пише Petel.bg

Лидерът на „Воля“ каза, че не е чел предложението на ГЕРБ за нова Конституция. „Не чета предложенията на тази или онази партия, както не чета тезисите на БСП и на БКП и предложенията на президента Радев за анархия“, обясни Марешки и допълни, че ако проектът събере 120 подписа, тогава ще го прочете.

Водещата Мария Цънцарова притисна политикът с директни и остри въпроси, като например за ролята на „Воля“ в парламента. „Ние сме реална и прагматична опозиция“, заяви Марешки, след което трябваше обаче да обясни защо е бил на страната на ГЕРБ при приемането на бюджета и при вотовете на недоверие. „На последния вот на недоверие гласувахме „въздържал се“, подчерта той.

„Г-н Марешки, Вие чел ли сте сегашната конституция?“, контрира го Цънцарова и напомни, че позицията „въздържал се“ означава подкрепа за правителството. Марешки обаче заяви, че при избора на съдебен съвет и за купуването на F-16 опозиционните партии ДПС и БСП са гласували „за“ в парламента, а „Воля“ е била против. „Ние сме реална и прагматична опозиция“, обобщи зам.-председателят на Народното събрание.