Марешки: Не съм срещу хомосексуалистите, но трябва да разберем как Вигенин и Николай Младенов се издигнаха до министри

Всеки има право да бъде какъвто си иска. Всеки свободен български гражданин с тялото и главата си може да прави каквото си иска. Важно е да се знаят какви са зависимостите.

Това обясни лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки по бТВ по повод изказването му вчера от трибуната на парламента.

Така той обясни какво е имал предвид. „Не съм срещу хомосексуалистите, а срещу зависимостта от тайнството на това нещо.  Той смята, че различната сексуалност трябва да бъде разкрита, ако някой заема висш пост.

Марешки се притеснява, че заради това някой може да стане министър и бързо да се издигне. „Знаете защо г-н Вигенин бе избран за министър, с какви толкова действия се е извисил, че заемаше този пост. Давам случаен пример, ние трябва да знаем защо тези хора го избират. Той ми се наби на очите днес“, посочи пред бТВ зам.-председателят на парламента. Той спомена и името и на друг бивш външен министър – Николай Младенов, с коментар, че „изведнъж се издигнал“.

Веселин Марешки се аргументира, че освен за хомосексуалността, трябва да се знае и за пристрастеността към наркотици или ако някои има склонност към криминални действия. Марешки припомни случая с бившия депутат Владимир Кузов, който бе условно осъден за блудство с малолетен.

На въпрос дали самият той е честен, лидерът на „Воля“ каза, че няма от какво да се притеснява. Смята, че в медиите се представят нещата за неговия бизнес по неправилен начин. Той определи себе си като човек, който иска да внесе нов ред в парламента.

Коментира, че той и групата на „Воля“ не одобряват начина, по който работи сегашното Народно събрание и затова днес са гласували „За“ оставката на Димитър Главчев.

„Ще бъдем новото представителството на хората, които не харесват статуквото“, заяви бизнесменът. Нашата роля е издигане на нивото на парламента, да бъдем като катализатор.

Подкрепихме правителството на Бойко Борисов, защото е нормално най-голямата партия да излъчи кабинет, дадохме шанс на тези хора да се изявят. Ако утре внесат закон за вдигане на пенсиите, ние ще го подкрепим. Ние ще внесем за 300, за да ги подсетим какво са обещавали. Ще подкрепим всяко вдигане на пенсиите.

Източник: Епицентър.бг