Марешки: Падне ли правителството, България ще бъде опоскана!

„За всички е ясно, че ние сме опозиция. Нито сме с едните, нито с другите.

Естествено, ако от някоя страна излезе предложение, което е полезно за хората, ние ще го подкрепим.

Всеки политик е длъжен да спазва обещанията си, които е дал по време на предизборната кампания“.

Това заяви пред Нова ТВ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Правителството върши работа. Имали сме правителства които тотално и безскрупулно са работили против България. Виждаме, че това правителство работи. Няма ясна и силна алтернатива. Аз се събуждах нощно време от тракане на зъби. Гледам, че депутати от БСП тракат със зъби от страх да не падне правителството и не знаят какво ще правят след това. Пълен страх. Не знаят изобщо за какво става на въпрос. Не дай Боже, ако някой ден БСП дойдат на власт, предричам, че България ще бъде опоскана“, посочи Марешки.

Имунитет не трябва да има никой, включително и президентът, смята лидерът на ВОЛЯ.

„Ако излезлите СРС-та са истина, президентът трябва да си е подал отдавна оставката или да излезе и да опровергае казаното. Той само пита: „Законно ли е да ме подслушвате”. Ако си вършил престъпление, няма значение какъв си“, заяви Марешки.

„Задължително е давностният срок да отпадне и сделките, свързани с приватизацията отново да бъдат разследвани. Парите на българите бяха ограбени под масата. Те трябва да бъдат върнати и да се влеят в пенсионната или здравната система. Дори само наказанието ще успокои хората, защото иначе излиза, че който е крал най-много си живее спокойно. Аз също искам справедливост. Спомням си как се развиваха нещата по времето на Костов. Това не ме прави щастлив”, каза още той.

Източник: Tribune.bg