Марешки: Прокуратурата разиграва сценки, иска да ме изкара злодей. Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в България

„Прокуратурата направи всичко възможно, за да ме сплаши и да избягам.

Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в България.

Марешки не е изнудвач“. Това заяви пред Нова тв лидерът на „Воля“ и заместник-председател на българския парламент Веселин Марешки, предаде actualno.com.

Той коментира присъдата от 4 години заради поискан наем на имот, за който самият Марешки твърди, че е негов. „Аз ще бъда единственият българин, който ще бъде осъден, защото е искал наем за нещо, което е негова собственост. Наемателят се е разширил напълно незаконно в моя имот. Освен своя имот, той ползва и мой имот, където се е настанил – незаконно е разширил заведението си“, обясни казусът Марешки.

Политикът е категоричен, че по-голямата част от българите вярват, че той е невинен.

„Прокуратурата не се посвени да направи всякакви сценки, за да ме изкара злодей“, заяви лидерът на „Воля“ и добави, че Обвинението се е опитало да докаже, че той се е опитвал да подкупи съда, което не е вярно. „Никой не понесе отговорност за този пасквил“, каза Марешки. Коментирайки действията на прокуратурата той каза, че във всяко стадо си има мърша, но не можем да обвиняваме хилядите прокурори, които си вършат работата заради един.

Според него моментът за обявяването на присъдата е много добре подбран – тези дни трябва доклад за съдебната система в страната. „С присъдата ми искат да покажат, че в България има осъден политик и съдебната система работи“, каза Марешки.

Той смята, че съдията е издал тази присъда, не защото е бил подкупен, а защото не е вникнал в детайлите на процеса или е бил сплашен от някого. „Не вярвам, че всички хора са злодеи“, каза Марешки.

Той е категоричен, че искат да очернят името му: „За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“.

Марешки посочи, че е важно какво ще реши съда на трета инстанция. На първа той е бил оправдан, на втора е получил четири години. „Важно е какво казва третата инстанция. Това са неща, които не разбирам, имам адвокати“.