Марешки: Сделка за 50 милиона долара е в основата на кабинета „Борисов“ 3

Партия „Воля“ при никакви обстоятелства не би станала коалиционен партньор на настоящото управление.

Това заяви за нейният лидер Веселин Марешки пред Нова телевизия.

„Нашата партия няма тази сила, с която може да предизвикаме някакви промени“, призна той. „Преди изборите се срещнах с хора, които ми казаха, че ще подкрепят тази сглобка на правителството, защото очакват еди-каква си голяма сделка да се случи и те да бъдат участници в нея“, заяви заместник-председателят на Народното събрание.

Той посочи, че сделката, която все още не е реализирана, е за 50 милиона долара и е в сферата на имотите в Русе: „Тя е свързана с част от малките коалиционни партньори. Става дума за бизнесмен, който е близък до лидера на една от трите формации в Обединените патриоти. Ако тази сделка стане факт, аз ще я осветя“.

„Аз ще вървя по моя път, но ако на следващите избори се окаже, че е по-добре да правиш коремни и да си връщаш по 300 лева от заплатата, аз ще си върна по 500 лева от заплатата и ще правя по 10 коремни. Ще си сложа един лост пред парламента и няма да запълвам дупки или да правя бензиностанции“, заяви той, като в същото време допълни, че не е ядосан на президента, а на „тези, които опитват да измамят българския народ, че са алтернатива“.

Лидерът на „Воля“ обясни решението си собственоръчно да запълни дупка на улица във Варна с думите: „Всеки гледа да направи магистрали, да изпълни големите проекти, в които има стотици милиони. А една дупка няма кой да запълни“. „Не ми е приятно, когато обясняват на българите, че са дебили“, заяви Марешки.

Той коментира острата критика на евролибералите към „Атака“ и ВМРО с думите: „Не мисля, че някой от Европа трябва да идва и да се меси във вътрешните ни работи“.

Източник: Епицентър.бг