Марешки ще инициира референдум за въвеждането на еврото в България

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки обяви, че инициира референдум за въвеждането на еврото, за промените в изборното законодателство и за отпадъците.

Създаването на Инициативен комитет за организиране на допитването стартира още днес.

Според Марешки златно правило за демократичните държави е допитването до суверена. Той обвини останалите политици, че в последните дни са се отдали на празно говорене, от което нищо не следва, съобщава Bulgaria On Air

„Слава Богу, че поне не става много по-лошо за българските граждани. Лошото е, че не става и по-добре. В тази среда ние отново като прагматични българи, бизнесмени и политици ще се опитаме да направим нещо, което според нас е много важно за българския народ. Днес обявяваме, че ставаме ние от „Воля – Българските родолюбци“ инициатори на един много важен референдум“, каза Марешки.
Той е категоричен, че въпросът дали България да смени лева с еврото е важен и решението за това трябва да дойде от хората.

Освен това „Воля“ смята, че гражданите трябва да се произнесат и по въпроса дали искат да се забрани на неграмотните да гласуват, както и дали смятат, че е редно да се въведе видеозаснемане на броенето на резултатите от вота.

„Четвъртият въпрос, той също се налага от живота – това е искат ли българските граждани нашата любима родина да бъде засипана с боклуци от целия свят“, коментира още той.