Марешки: Вече съм две години в парламента и не съм участвал в нито една обществена поръчка

Според лидерът на ВОЛЯ трябва да има минимален и максимален праг на финансиране на партиите

„Не вярвам, че субсидията ще падне на 1 лв.

В момента обсъждаме да има един минимум, който е необходим за съществуването на партиите. Трябва да има минимален и максимален праг на финансиране. Ако това се приеме, хем ще намалят парите за партиите, хем ще има нормално съществуване на по-малките формации. Има вариант и да се приеме прозрачно финансиране от бизнеса”. Това заяви в ефира на „Събуди се” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Участвам само в прозрачни процедури. Вече съм две години в парламента и не съм участвал в нито една обществена поръчка. С чиста съвест съм”, поясни Марешки.

В ефира на NOVA той коментира и изказването, което направи преди дни, че обмисля да се кандидатира за кмет на София. „Казах го с лек сарказъм. На хората им писна да се кандидатират едни и същи хора за различните постове у нас.“, смята лидерът на ВОЛЯ.

Марешки говори и за „Апартаментгейт”. „Всеки, който е престъпил закона, трябва си носи отговорността. Няма как да знам кой си е купил незаконно апартамент. Отговорност носи този орган, който не е приложил контрол”, каза още той.

Източник: Petel.bg