Мая Манолова: Хората са вдигнали ръце от политиците. Никой няма право да отписва живот

Никой няма право да отписва живот, каза Мая Манолова по Нова ТВ.

Омбудсманът на България разказа защо подкрепя кампанията на водещата Нана Гладуиш в борбата срещу рака на гърдата. Събеседничката на медията припомни, че и тя има същото заболяване. Тя каза, че зад нея са били най-близките й хора.

„Другото лекарство е да намериш предизвикателство, а не да се предаваш на болестта“, заяви Манолова и посочи, че е била диагностицирана с болестта, когато е тръгнала да кандидатства за обществен защитник.

„Когато чух диагнозата, това бе най-голелия кошмар и бях гневна на себе си, защото не бях правила нищо“, каза още Манолова. Тя призова жените да се преглеждат, за да не разочароват близките до тях.

Не исках да ме съжаляват, не исках да ми спестят нищо, затова и не желаех да се говори за моята болест. Исках да изнеса тази битка като един силен човек“, сподели омбудсманът.

„За мен беше важно да се посветя на някаква кауза по време на тази болест, за да не мисля постоянно за нея. Половин година преди да ми кажат диагнозата аз организирах безплатни прегледи в Кюстендил за жени. Тогава ми предложиха и аз да се прегледам, но отказах“, обясни Мая Манолова и добави, че когато е разбрала диагнозата, е била много гневна на себе си, защото не се е прегледала.

Омбудсманът призова всички жени да намерят време, за да се прегледат, защото ранното диагностициране на рака на гърдата е изключително важно в битката с болестт

Хората са вдигнали ръце от политици, каза Манолова по повод спора около надбавката за прослужено време. Тя се обяви против премахването на това положение, ние сме най-бедната страна в Европейския съюз. „Много жени в шивашкия бранш, сферата на услугите не могат да си позволят преглед за рак на гърдата, каза още Манолова.

Източник: Епицентър.бг