Мая Манолова: Полицаи пребиват децата ни на протеста

Председателят на гражданската инициатива „Изправи се.Бг” Мая Манолова заяви, че участва в протестите срещу правителството в качеството си на гражданин, а не като председател на партия.

„Аз съм на протеста като гражданин и би следвало да подкрепим децата си. Защото този протест наистина е вдъхновяващ – там са младите, там са активните, там е бъдещето, пише debati.bg.

Трябва да им дадем възможност след този протест, те да влязат в парламента. Те да бъдат хората, които да променят България. Сега някои от полицаите пребиват децата ни на протеста. Репресират ги. Тази енергия е бъдещето”, коментира в интервю за БТВ Манолова. Тя настоя всички политически лидери, които сега се опитват да „яхнат” протеста, да декларират, че в бъдещ парламент няма да участват в коалиция с Борисов.

„Бъдещите политици, хората, които могат да извадят България, са на площада днес. Просто те не трябва да казват и този път „политиката е мръсна дума, няма да се занимаваме. Напротив, надеждата ни е в тези хора. Това е различното. Трябва да им бъде дадена възможност да издърпат България. Децата ни! 20, 30, 40-годишните, които сега са на улицата”, каза още Манолова.

„Изправи се.БГ“ подкрепя четирите искания на протеста и добавя свои граждански – „ревизия на властта, на кабинета, на премиера, на институциите, на олигархичните сделки, на приятелския кръг на Борисов и за гарантиране на чиста околна среда, без застрояване и внос на боклук”.