Мечо Грух остава в България, защото народът го иска. И в Брюксел го искат, но той е родолюбец, патриот

НОВИНИТЕ ОТ ДЕНЯ:

– 11 милиона ще връщаме простите данъкоплатци, защото умните управляващи чрез сбърканата методика за изчисляване на обезщетенията при субсидиите в земеделието на практика опростиха санкциите на нарушителите.

Накратко – усвоил си неправилно едни десетки и стотици хиляди, пиеш студена бира и се кефиш, докато съседът ти, който хабер си няма и евроцент не е видял, ти плаща нарушенията. Както казваме в Пловдив: густо, майна!

– Мечо Грух остава в България, защото народът го иска. И в Брюксел го искат, но той е родолюбец, патриот и по съвместителство мащабен и в двата смисъла на думата собственик на щяло и нещяло из Територията. Започват всенародните веселия по случая.

– ЦИК изцикли съвсем, дори при мизерният процент гласували, още няма окончателни резултати. То знаем, че трябва да се нагласят, ама все пак подготвяйте ги тези работи отрано, много непрофесионална работа. Но пък се разбра, че на много места са раздавали аванс и бонуси към заплатата на администрацията и служителите в общинските предприятия тъкмо преди изборите. Предлагам промени в Изборния кодекс – да могат да гласуват само държавните служители, хора, отседнали поне шест месеца в гетата и членовете на партиите. За останалите няма смисъл да хвърляме труд и пари, видя се, че е безсмислено. Освен с пари или с бой, с друго не могат да се мотивират.

– Продължават епичните битки в БСП. Залогът е дали ще стане асоциирана към ГЕРБ партия или ще запази относителна самостоятелност с васалност към Гергов. Вече има единица за партийна наглост – един станиш. Единицата е да станеш да се самопредлагаш, когато никой не те иска. Другарят Серж успя да удари 100 станиша с последните си действия. Но пък никой не може да отрече, че за 43 милиона другият пловдивски другар добре ги заработи и даже похвала сигурно е получил.

– Червеите се показват след дъжд, а плужеците – след избори. Започна калната битка за съсипване на репутацията на неудобните. Цял национален ежедневник е посветил статия на фейсбук постове. Някаква си Цветелина или Цветанка, която за първи път я чувам, обвинява Иво Христов в предателство. Видиш ли, на Ваня Григорова й предложили място в листата на БСП, но тя отказала благородно и решила сама да се бори. Много се обидила, че Христов я споменал, че е проект на ГЕРБ. Възмутена, значи. Тук се замислям кой я знаеше въпросната госпожица, поне аз за първи път чух за нея покрай изборите и като я слушах, не успя с нищо да ме впечатли. И без да коментирам произход, бих казала, че не е хубаво да прави подобни номера, само би загубила. Или се опитва да блесне, като окаля другите. Защото се видя, че на изборите не блесна! Определено! А по въпроса, че малките партии и голяма част от независимите кандидати целят отклоняване на гласове от БСП, съм се изказвала многократно. Така е, особено тези в левия спектър. Доказан факт и само ощетен интелектуално или платен трол биха твърдели обратното. За самата интрига с фейсбук постове дори не си струва да се коментира. Нивото дълбае! А относно предателството, за мен са достатъчни думите на Президента Радев, че вярва на Иво Христов и той все още е Председател на Стратегическия съвет. Няма да коментирам и разликата в интелектуалното и образователното ниво. Просто препоръчвам на госпожицата да се опита да блесне със собствена светлина. Не е лесно, но пък не е толкова мръсно.

– Матриялът полека осъзнава как каишката на врата му става строг нашийник, а камшикът плющи около него. Ток, парно, цени, всичко се вдига. А наесен ще ни предложат пак същите стари муцуни…честито на победителите! Победените да го духат! А победените сме ние – българите!

Пореден забавен ден на Територията. Поне зрелища имаме. Да, вярно сме в ролята на жертвите на арената, но важен е принципа!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук