Медийната звезда Борисов гасне

Познавам Бойко Борисов още от далечната 1996 година. Бас държа, че 99 процента от досегашните гербаджии по онова време не са чували и името му.

Нееднократно като водещ на обзорни политически предавания съм успявал да сложа юздите в ефир на Борисов. Не затова обаче е коментара ми.

От време оно Бойко реагира първосигнално на всеки включен микрофон или камера. Досущ като кучето на Павлов.

Това е така, защото лидера на ГЕРБ е класически медиен продукт. Този човек никога, ама никога не отказва на медиите. Да е под светлините на прожекторите е неговото най-естествено състояние. Както се казва, медиите са в него и той е в медиите.

Че Борисов има собствена харизма е глупаво да се отрича. Той, обаче, никога не е имал читави медийни съветници. Може би защото не му е и необходимо. Ако все пак се появи някой свесен напоследък, трябва да му даде само един съвет – да ограничи рязко своето медийно присъствие.

Защото вече сам губи представа дали го венцехвалят по традиция в телевизиите, или взеха направо да се гъбаркат с него. И така, все повече в съзнанието на зрителя ще се запомня казаното от Борисов за болтовете на мерцедесите и за софийския гей парад. Ето така медийните звезди угасват. Докато в един момент престават да блестят…

Владимир Танев, Фейсбук