Медведев: Ако Русия загуби войната в Украйна, ще използва ядрени оръжия срещу НАТО

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев пусна ново „плашило“ за ядрен удар, ако Руската федерация загуби в Украйна.

Той написа това в Телеграм.

„Ако не Русия печели, тогава, очевидно, Украйна (ще спечели). Целта на Украйна във войната беше наречена от режима в Киев – връщането на всички територии, които преди са ѝ принадлежали. Това е заплаха за съществуването на нашата държава и разпадането на днешна Русия. Следователно пряка причина за използването на параграф 19 от Основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното възпиране“, пише Медведев.

Той намекна, че „ядреният конфликт“ всъщност е планиран от Запада, а не от Русия, която системно заплашва цивилизования свят. „Какво е това, ако не пряка провокация на световна война с използване на ядрени оръжия. Нека наричаме нещата с истинските им имена. Западните държави тласкат света към глобална война. И само пълна и окончателна победа на Русия е гаранция срещу световния конфликт“, добави Медведев.

Окупационните войски на Руската федерация нахлуха в Украйна рано сутринта на 24 февруари. Руските власти твърдяха, че до няколко дни ще прекратят „специалната операция“ в Украйна – така нарекоха пълномащабната война. Противниците получиха достоен отпор от Въоръжените сили на Украйна и войната продължава вече над 250 дни. Русия се надяваше Украйна да капитулира и да се предаде, но получи звучен шамар.

Източник: Факти