Медведев цитира Фройд за Байдън: Нищо в живота не излиза толкова скъпо, както болестта и глупостта

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер на Русия Дмитрий Медведев определя острото изказване на президента на САЩ Джо Байдън за руския президент Владимир Путин като „цена на възрастта“.

Той каза пред журналисти за това, припомняйки, че преди време се е срещал с Байдън, когато настоящият американски лидер е бил вицепрезидент на САЩ, предават TACC и Агенция „Фокус“.

„Срещaл съм се с настоящия президент на САЩ Джо Байдън на различни международни събития“, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност. „Тогава той правеше адекватно впечатление“, каза Медведев. „Но очевидно времето не го е пощадило“, добави той.

„Няма какво да коментираме“, каза Медведев в отговор на искане за оценка на думите на президента на САЩ, който в интервю за телевизия ABC заяви, че руското ръководство ще трябва да „плати цената“ във връзка с твърденията за намеса на Москва в американските избори, като отговори утвърдително на въпроса дали той смята Путин за „убиец“.

„Мога само да припомня цитат на д-р Фройд: „Нищо в живота не излиза толкова скъпо, както болестта и глупостта“,“ каза Медведев.

По-рано в четвъртък прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред репортери, че президентът на САЩ е показал с изявленията си, че определено не планира да подобрява отношенията с Русия. Песков също нарече думите на Байдън „много лоши“.

Самият Путин, отговаряйки на изказванията на Байдън, отправени към него, пожела на американския си колега много здраве, подчертавайки, че той го казва „без ирония, без шега“.

Източник: Епицентър.бг