Менда Стоянова: Цветанов е безкрайно ценен и невинен

„Цветан Цветанов усъвършенства през годините уменията си на медиатор в пленарната зала. Мисля, че не трябва да се притесняваме за кворума. Вчера имахме достатъчно депутати и без ДПС“.

Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

„Няма лошо, че се пререшават някои въпроси, които обществото не приема за решени. Аз приемам това като положително. Смятам, че трябва да има диалог и да се търси консенсус. Някой път се налага да се правят отстъпки“, допълни Стоянова.

„Цял ден Цветанов тича за себе си, а след това по задачите на ГЕРБ. Цветан Цветанов напуска изборния пост по морални съображения. Ние не смятаме обаче, че той не трябва да напусне ГЕРБ и политиката, защото той е безкрайно ценен и невинен. Ако погледнем наоколо, ще видим стотици случаи като този с г-н Цветанов, който беше осъден от медиите. Другарски огън в партията няма. Имаме антикорупционен фонд, в който влизат хора, свързани с наши бивши партньори. За мен е странно, че точно сега излиза това „разследване“, каза още народният представител.

„Разделение и разцепление в ГЕРБ няма. Още повече, че самият Цветан Цветанов не иска подобно разцепление. Не мога да преценя реакцията на хората, сигурно има нанесени щети на ГЕРБ. Ще имаме възможност да говорим с хората. В един момент тази тема с апартаментите от минус може да се превърне в плюс, защото ще имаме възможност да обясним на избирателите каква е истината. Изключително важно е да гласуваме за европейски ценности“, каза още Стоянова и прогнози 7-8 евродепутати на ГЕРБ на предстоящия вот.

Източник: Епицентър.бг