Михаил Екимджиев: Арестите са място за изтезания на невинни хора

Това е част от цялото имитационно поведение, че възприемаме европейски принципи и ценности.

Арестите се използват като извънпроцесуален инструмент за процесуална принуда. За изтръгване на показания.

Това каза адвокат Михаил Екимджиев по НТВ по повод състоянието на арестите.

В затворите, където са рецидивистите с доказани тежки престъпения, условията са много по-добри от условията, където пребивават лица, невинни по презумпция. Виждал съм хора, които плачат, за да бъдат преместени от арестите в затворите. Много невинни хора месеци наред пребивават при средновековни условия. И след това всички ние плащаме за ефирната слава на Цветанов и Гешев, както ще стане сега.

За делото Иванчева е впечатляващо усърдието, с което прокуратурата малтретира тези жени. За показността, за прангите. Тук има паралелна цел, има внушение, че дори да не ви осъдим, ние ще ви покажем какво се случва на човек, който мисли за градинки.

Повече от 25 години работя като адвокат в наказателното право. Знам кака се стига до самопризнания. В много случаи арестантите признават, за да се спасят от изтезанията. Арести има под земята. Там има епидемии, туберкулоза, гризачи. Ние всички пращаме за това. За управляващите арестът е едно място за мъчения, където предварително да изтезават невинни хора.

Източник: Фрог нюз