Минеков категоричен: ГЕРБ се изнася от НДК! Вече съм им намерил място

Тъй като ми се струва, че партия ГЕРБ е вече с отпаднала необходимост, аз съм готов да им предложа къща в Барселона, сега тя е празна.

Там има място за чекмеджета, има място за кюлчета, има място за банкноти. Разбира се, това в кръга на шегата го казвам.

Това сподели служебният министър на културата Велислав Минеков пред журналисти в Народното събрание.

,,Ще имаме отново разговор с областния управител. Мисля, че сме намерили подходящо място, но това е тежка загуба за НДК – по наши изчисления за миналия период и, съобразявайки се с наемите в района, това е загуба от 6 млн. лева. В трагичното състояние, в което беше оставен НДК през годините, в дългове от близо 90 млн., това е ужасяващо отношение към тази ценна сграда, която е била систематично ограбвана“, допълни той.

Няма да има полиция, всичко ще бъде цивилизовано. По Закона за политическите партии те ще получат държавна собственост. Даже имам едно изключително достойно предложение към тях, на известен адрес. Ще ви съобщя къде е мястото, след като се договорим с областния управител на София, уточни още Минеков.

На въпрос какво ще се случи с двата етажа, които към момента се ползват от ГЕРБ, министърът посочи, че ще бъдат отдадени под наем, за да носят печалба на „затъналия в дългове НДК“.

Източник: Novini.bg