Министерството на отбраната на Украйна: Ако Русия воюваше срещу НАТО, за колко минути щеше да загуби?

Ако Русия наистина воюваше срещу НАТО, а не само срещу Украйна, то тогава колко минути щеше да продължи тази война?

Това попита Министерството на отбраната на Украйна, отговаряйки на руските пропагандни лъжи, че Русия е сама срещу целия военен алианс на НАТО.

„Кремълската пропаганда продължава с лъжата, че „Русия не воюва срещу Украйна, а срещу НАТО“. Нека си представим, че Русия наистина се осмели да се бие срещу НАТО… колко време ще отнеме на Русия да загуби? Вашето предположение (в минути и часове)“, написаха украинците в Туитър.

Режимът на Владимир Путин продължава да разпространява тази опорка, за да оправдае трагичното състояние на „безаналоговата“ си армия. Само преди дни руските окупатори претърпяха поредното си унижение на украинска земя, бягайки от град Херсон, за който преди това бяха обещали „завинаги да е руски“.

Въоръжените сили на Украйна съобщиха междувременно, че още 410 руски войници са били демилитаризирани през последното денонощие, с което общият брой на убитите руснаци в Украйна от началото на непредизвиканата пълномащабна война стана 85 410. Режимът на Путин изпитва все по-големи трудности да лъже руските граждани за огромните загуби, които търпи руската армия в Украйна. Кремъл не даде логично обяснение защо мобилизира 300 000 души, след като (по данни на РФ) руските жертви са само 6000.

Източник: Факти