Министър Радев: Как да искам от Горанов пари за полицаите, като крадат гориво?

„В момента двата сигнала, които имаме, са за качване нивото на реките в Берковица и Перник.

Всичко се наблюдава физически, изпратени са лично хора от моя екип, зам.-министри има, хора на място.

Това заяви вътрешния министър Валентин Радев пред Нова телевизия по повод свикания кризисен щаб за обилните валежи, които предвижда прогнозата за времето.

По повод кражбата на служебно гориво от полицаи заснети от „Господари на ефира“, силовият министър заяви, че са работили успоредно с телевизионния екип. В момента се водело разследване, което ще отнеме време, защото има много замесени.

На въпрос дали има други подобни кражби, Валентин Радев каза че не знае да има в такива мащаби. Валентин Радев припомни думите на премиера Борисов, когато предупреди полицаите да не крадат гориво.

„Говорят ми синдикатите за повишение на заплатите, как да кажа на този фон сега на министъра на финансите – дайте пари. Фактът, че се краде гориво от тези, които пазят закона, това е възмутително“, заяви гневно Радев.

За крабежа в София, Радев сподели че освен откраднатите пари има и прибрани 7-8 мобилни телефона. Престъпниците са почукали на вратата, охраната ги е пуснала, обирджиите сложили маски и ги обрали.

За казуса с назначения шеф на баретите Георги Гайков и недоволството на служителите в отряда силовият министър заяви, че е назначил проверка.
„Това са около 27 души, които са го подписали, може би хората справедливо се възмущават. Това което ме ядоса мен е, че не го направиха по каналния ред. Изпратили са писмо до Народното събрание, нямам представа защо решиха, че няма да им обърна внимание“, заяви Радев, като е готов дори да изпрати психолози, за да видят какво се случва.

„Докладът още не е при мен, но сме го поискали. Аз чувам от телевизора, да, може да го има в интернет, но аз го искам от официалния източник. Никой не е казал от къде идват тези цигари, поискали сме го от Интерпол и от турските служби“, заяви вътрешния министър по повод въжденелията на Христо Иванов и развяваните от него ксерокопия с обвинения за контрабанда на цигари.

Източник: Епицентър.бг