Mинистърът на икономиката: Плащайте си сметките, иначе ще ви излезе по-скъпо

В публичното пространство се предлагат популистки мерки, които после ще излязат скъпо и на държавата, и на данъкоплатците.

Това предупреди министърът на икономиката Емил Караниколов на извънреден брифинг, посветен на новите антикризисни мерки, пише expert.bg.

Предлагат се популистки мерки като гражданите да не си плащат сметките, което по-късно ще им излезе много по-скъпо. Това ще доведе до фалит на компаниите за комунални услуги или в пъти по-високи сметки за потребителите им.

„Не сме в ситуация, в която можем да обещаваме щяло и нещяло. Ако вземаш от бюджета за едни, то ще е за сметка на други“, изтъкна Караниколов.

Какви антикризисни мерки обяви финансовият министър, четете в този матетриал.

По думите му най-важното е държавата да гарантира, че хората ще имат достатъчно приходи занапред. Ако кризата продължи 3-4 месеца, трябва да имаме буфери, за да функционират здравната и осигурителната система, подчерта министърът.

„Ако продължаваме така, няма да има държава, няма да има бюджет, няма да има икономика, няма да има бизнес“, предупреди той, очертавайки най-черният сценарий.

Източник: Petel.bg