Митов извърши национално предателство, провали кандидатурата на България за член на ООН

Външният министър в оставка Даниел Митов сътвори чудовищен гаф, като лиши България да стане непостоянен член на Съвета за сигурност през периода 2018-2019 година.

Даниел Митов изненадващо предложил да оттегли на България кандидатурата за непостоянен член на сигурност на ООН през 2018-2019 г. в полза на Полша, пише EurActiv (Юроактив), цитиран от БГНЕС.

Злодеянието на Митов е извършено на 15 ноември, когато той е предложил страната ни сама да оттегли кандидатурата си, която е заявена още през 2003 год. Това се посочва в документите, с които разполагат от EurActiv (Юроактив).

По този начин предателят Даниел Митов е лишил България от почти сигурната възможност да може да има глас в световната политика. Това става на фона на предстоящата бежанска вълна, която чука на вратите ни.

Поведението му е напълно абсурдно и показващо на света, че българската дипломация се състои главно от лизане на задници. Такова нещо може да се случи само в някоя колония, но не и в нормална европейска държава, още повече такава с вековна история.

Така България ще може да кандидатства отново за място чак след 23 години, в периода 2038-2039 година.