Митрофанова: Украйна повече няма да има излаз на Азовско море

„Сега ще изкажа своето лично мнение.

Смятам, че докато не свърши операцията всички тези преговори няма да бъдат успешни, защото украинската делегация всеки път променя своя подход и не се надявам, че тези преговори ще донесат сериозен резултат.

Ние имаме принципни неща, от които не можем да отстъпим – демилитаризацията на Украйна, превръщането ѝ в неутрална държава, особеният статут на Донецката и Луганската народни републики и признаването на Крим като част от Русия. Докато тези въпроси не са решени, няма да има успех“.

Това заяви руският посланик Елеонора Митрофанова в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев на Телевизия Евроком.

Тя допълни, че въпросите за „денацификацията“ ще бъдат обсъдени.

„Крим – това е неделима част от Руската Федерация. Тук не може да има компромиси. Що се отнася до Донецката и Луганската републики може да се разгледат два варианта – могат да имат собствен статут. Луганската народна република изрази желание да стане част от Руската федерация“, посочи Митрофанова.

„Целта на военната операция е освобождението на Донецк и Луганск, които са били подложени на унищожение. Днес медиите се отнасят към това много скептично. Прокуратурата ни събира доказателствата и след това ще има нов „Нюрнбергски процес“ и всички тези ужасни неща ще бъдат показани на света. Светът ще види с други очи на това, което се е случило“, допълни руският посланик.

„Тук няма нищо друго да кажа, защото през цялото това време, по време на унищожаването на Донецката и Луганската републики, те се намират на крайбрежието на Азовско море. Украйна повече няма да има излаз на Азовско море„, категорична бе Митрофанова.

Източник: Petel.bg