Млад българин: Оставиха най-бедните без помощи, ето такава власт! Ние как да оцелеем?!

Ново 20!

Обадиха ми се от социалните служби със страхотна новина!

Тоя месец дори няма да вземем една стотинка от милата ни татковина! О, колко хубаво! Направо изтръпвам от кеф! Не само, че нямаше реформи, ами и нещата станаха в пъти по-зле!

Не се знаело нищо.

Ами идеално! Как така ще се знае?! Как така някой ще ни информира?! Чакаме решението на Върховния Съд, викат. Дотогава какво, питам! – ние как да оцелеем?! Как да сме нормални, достойни хора. Ние – излишъка на обществото! Как да се справим, без едно левче помощ?!

Вие май верно искате да ни уморите. Желая ви успех в начинанието, но с мен малко зор ще видите. Даже доста. Щото съм бая жилав. И ако си отворя устата – и в Хелзинки ще разберат що за ад се случва тука, в тая мизерна, гадна, безподобна, гавреща се държавица!

Настоявам някой да ми даде обяснение защо няма да получа стотинчица подкрепа, при положение, че по всички параграфи ми се полага! Докато се чака това решение на съда, ние с лайната си ли да се нахраним. Нали сме инвалиди – според политиците тук, сигурно трябва да си ядем лайната!

Това сме заслужили!

Глад и отношение като към бездомни кучета!

Пардон – бездомните кучета поне ги вкарват в приюти. А ние инвалидите – сме принудени да си ядем лайната! Мммммм, каква вкусотия! Какво по-хубаво от това да не можеш да станеш от леглото и да нямаш пари някой да ти помогне! И Българийка да ти се смее в лицето и да те плюе! Заслужавали сме си турското робство, така да знаете. Щото сме рая. В душиците си сме сган. И сган ще си останем. Кажете ми къде да се дяна, моля ви!!!”

Това е вопълът на нашумелия млад поет Росен Карамфилов от социалните мрежи преди националния празник на страната. Коментарите за отношението на властта към най-онеправданите българи са излишни.

Източник: 19min.bg