Момичето, което се съпротиви на несправедливостта и започна да дарява храна на бедните

Тази снимка взриви социалната мрежа Фейсбук, като стотици хора я коментират.

Един малък жест на съпричастност към страдащите бедни в България може да предизвика цяла вълна от най-различни мнения.

Снимката върви с надпсис: „Момиче което дарява храна на бедните. Нека всеки от нас го направи с каквото и когато може. Те заслужават нашата любов.“

Към призива се присъединяват много хора и нещата може да придобият кампанийност в даден момент. А защо не и да стане това.

Лили Гудалова коментира под снимката:

„Благородно. Но не е това начинът! Защо хората, които изградиха България,днес са оставени да мизерстват? Начинът е,това момиче и цялото това поколение,да излязат и да зададат този въпрос на управлението. Да потърсят сметка за чудовищната бедност ,в която потопиха цял един народ. Да накажат виновните ! Един кашон храна няма да изтрие унижението и сълзите на нашите родители,баби и дядовци. Младите, подкрепени от нас по възрастните ,трябва да си вземат държавата, вместо на терминала да отидат пред парламента.Това е начинът! Кашон храна няма да помогне.“

Разбира се, че жената е права, но ситуацията в момента е такава, че българският народ трябва да се обедини под някаква кауза. Трябва да сме единни, за да постигнем нещо.

Това дори да е една малка стъпка, е важна, понеже днес е малка, а утре ще може да стане голяма. Не може за една нощ да станем и да се обединим, но все отнякъде трябва да се започне.

Та нека да помагаме на бедните, които са ощетени от държавата, както прави и това момиче. Държавата това сме все пак ние и тя като не може да се грижи за гражданите си, то нека ние го направим.