Монолог на един евроскептик

Аз съм един от малцината, които не разбират до край значението и ролята на нашето предстоящо ротационно председателстване на ЕС.

Възможно е и да съм единственият, който не го разбира.

Но не съм наясно и със страховете, свързани с евентуалното отнемане на тази ротационна възможност, понеже някакви евродепутати не били съгласни да поемем тая роля поради корупцията, в която сме затънали. Така се говори.

Ако имах възможност, бих поканил тия евродепутати да посетят България, да видят разбитите ни пътища, пустеещите земи, обезлюдените села, изоставените фабрики и заводи, циганските каруци, които препускат и в София… Да посетят и архива на Комисията по досиетата, за да видят каква голяма част от днешните политици и управници имат мръсното минало на доносници на ДС.

Тези депутати има какво да видят и в циганските гета. Както и в закритите училища и читалища. Биха могли да се разходят в гробищните паркове на големите градове.
Има какво да видят евробюрократите.

А, и в заключение да попитат нашенските политикани какво точно очакват от това така одумвано председателство, че до ден днешен аз не съм чул от управниците никаква артикулация по повод на това председателство.

Нека видят и да се замислят над въпроса какво точно мотивира хашлашкото самочувствие на премиера, както и неговото бабаитско поведение.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук